|
Ezme Peynir (Hatay) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc104678
Gönderme Tarihi: 26.Oca.2015
1,572 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hatay Valiliği
Hatay Mutfak Kültürü ve Yemekleri
Dr. Kadriye ŞAHİN
Köy peyniri
Ayar Tuzu
İnek sütü ile yapılan köy peynirinden elde edilir. Peynir küp küp doğranır. Süzgece konur ve kaynayan suyun içine daldırılır. 5 dakika bekletilir. Mermerin üzerine çıkarılır. Tek sıra halinde dizilir ve üzerine ağır bir mermer konulur. Yaprak haline gelir bundan dolayı ezme peynir denir. İsteğe bağlı olarak 1- 2 saat tuzlu suda bekletilir. Suyu süzdürülerek tüketime hazır hale gelir.
|
|