|
Ezeltere Tuzlaması (Gümüşhane) |
|
pakol
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 24.11.2020
Mesajlar: 57 Şehir: Çankırı |
Kısa URL: https://ml.md/lc154405
Gönderme Tarihi: 26.Kas.2020
432 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://karadeniz.gov.tr
Ezeltere
Tuz
Soğan
Sarımsak
Yağ
Pul biber
Haşlanmış kuru fasulye
Yaylalarda çitlerde yetişen geniş yapraklı bir bitkidir. Toplayıp yapraklarını ayırdıktan sonra doğrarız. Sonra küplere tuzla basılarak tuzlama şeklini alır. Tuzunu almak için küpten tencereye alınır üzerini su konarak ocakta tuzu çıkıncaya kadar kaynatılır. Sonra süzülür. Ayrı bir tencerede kuru fasulye haşlanır. Süzgeçten süzülür ve ezelterelerin suyu çıkıncaya kadar elimizle sıkarız. Sonra tencereye her zamanki gibi soğanlarımızı doğrayarak pembeleşinceye kadar yağla kavururuz. Pul biber eklenir. Sonra iki üç diş sarımsak ezerek ona da yağ eklenir, ezeltereler tencereye koyarak kavrulur. Servis yapılır.
|
|