| 
 | 
| Ezeltere Tuzlaması (Gümüşhane) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc154405 Gönderme Tarihi: 26.Kas.2020
 582 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://karadeniz.gov.tr
 
 Ezeltere
 Tuz
 Soğan
 Sarımsak
 Yağ
 Pul biber
 Haşlanmış kuru fasulye
 
 Yaylalarda çitlerde yetişen geniş yapraklı bir bitkidir.  Toplayıp yapraklarını ayırdıktan sonra doğrarız. Sonra küplere tuzla basılarak tuzlama şeklini alır.  Tuzunu almak için küpten tencereye alınır üzerini su konarak ocakta tuzu çıkıncaya kadar kaynatılır. Sonra süzülür. Ayrı bir tencerede kuru fasulye haşlanır. Süzgeçten süzülür ve ezelterelerin suyu çıkıncaya kadar elimizle sıkarız. Sonra tencereye her zamanki gibi soğanlarımızı doğrayarak pembeleşinceye kadar yağla kavururuz. Pul biber eklenir. Sonra iki üç diş sarımsak ezerek  ona da yağ eklenir, ezeltereler tencereye koyarak kavrulur. Servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |