| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Eyşi (Kastamonu) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Eyşi (Kastamonu) |  
|  | Berk Ay Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 09.12.2016
 Mesajlar: 28
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc122227 Gönderme Tarihi: 03.Oca.2017
 2,120 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 Ömür Akkor
 
 Ekşi elmadan yapılır. Ekşi elma kazanda kaynatılır, pelte haline getirilip süzülür. İyice soğutulunca katılaşan eyşi kavanozlara konulur ve saklanır. Bu şekilde saklanan eyşi iki yıl kendini muhafaza ediyor. Genelde su ile karıştırılıp şerbet olarak içiliyor.
 
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |