Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Bilecik Yemekleri > Evirli Böreği (Kocaeli) (1 adet - 3,309 defa bakıldı)

Evirli Böreği (Kocaeli)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Balıkesir Yemekleri
Bilecik Yemekleri
Bursa Yemekleri
Çanakkale Yemekleri
Edirne Yemekleri
İstanbul Yemekleri
Kırklareli Yemekleri
Kocaeli Yemekleri
Sakarya Yemekleri
Tekirdağ Yemekleri
Yalova Yemekleri
Ege Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Evirli Böreği (Kocaeli)

solmaz türk
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2018
Mesajlar: 40
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc138937
Gönderme Tarihi: 09.Arl.2018
641 defa indirildi / yazdırıldı




Kocaeli Büyükşehir Belediyesi

Un 1 kilogram
Tuz ½ t atlı kaşığı
Ilık su 2 su bar dağı
İç malzemesi;
Ceviz içi 2 yemek kaşığı
İrmik 4 yemek kaşığı
Sıvı yağ ½ çay bardağı
Şerbet için;
Su 5 su bardağı
Şeker 5 su bardağı

Yoğrulan hamurlar 7 ayrı beze şeklinde hazırlanır.
Her beze, mısır unu yardımı ile tepsi büyüklüğünde açılır.
Açılan yufkanın üzerine yağ, ceviz içi ve irmik koyulur.
Her katına iç malzeme eklenir. Üst üste koyulan yufkalar büzülerek tepsiy e alınır.
Üzerine sıvı yağ sürüler ek pişirilir.
Şerbet hazırlandıkt an sonra ılık olarak pişmiş böreğin üzerine dökülür ve dilimlenerek servis edilir.

Not: "Evirli" düğünden beş-on gün sonra oğlan evinin kız evine, kız evinin de oğlan evine verdiği ziyafetin adıdır. Evirli böreği; gelin ve damat, kız evine geldiği zaman gelinin ailesi tarafından hazırlanır. Tatlı bir börek olduğu için yemekten önce damadın kesmesi istenir. Böreği kesmek için gelen damat, "Börek kesilmiyor." (dilimlenmiyor) diyerek evin büyüklerine mesaj verir. Gelin evinin büyükleri de hediye olarak damada büyükbaş veya küçükbaş hayvan, meyve ağacı, tarla gibi hediyeler verir.







Evirli Böreği (Kocaeli) Tarifleri Bilecik Yemekleri



(1 adet Evirli Böreği (Kocaeli) 3,309 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort