| 
 
| 
 
 
 | 
 
Evde Tirit | 
 
  | 
fadista 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 16.12.2011 
Mesajlar: 29 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc70862 
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2011 
4,321 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 orta parça kemiksiz ve yağsız dana eti
 
1 su bardağı yoğurt
 
2 diş sarımsak
 
Birer tutam pulbiber. sumak
 
1 yemek kaşığı tuz
 
1 adet pide
 
Bir miktar tereyağ
 
 
Kemiksiz etinizi düdüklüde iyice pişirin. Pişen etiniz dokunabileceğiniz kadar soğuduktan sonra yaprak yaprak kesin ve teflon tencerenizde yağsız kavurun. Ayrı bir teflonda küçük parçalar halinde doğradığınız ekmeklerinizi tereyağında hafif çevirin. Tabaklara ekmeklerinizi, üzerinede kavurduğunuz etlerinizi koyun. Sarımsağı dövüp yoğurda koyun, karıştırın ve tabaktaki etin üzerine dilediğiniz kadar dökün. Baharatlarınızdan istediklerinizi (pulbiber, sumak, nanede olabilir) yoğurdun üzerinde serpiştirin ve son olarak erittiğiniz tereyağını sıcak sıcak tabaklarda gezdirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Evde Tirit Tarifleri Diğer Yemek Tarifleri
 | 
 
 
 
 |