| 
 
 Kuru bakla 250 gr
 Aşurelik yarma 1 su bardağı
 Dolmalık kıyma 250 gr.
 Kuru soğan 1 orta boy
 Pastırma 3 dilim
 Çorbalık kemik 250 gr
 Maydanoz 1/2 demet
 Salça 1 yemek kaşığı
 Sarmalık yaprak 250 gr
 Tuz
 Karabiber
 Kırmızı biber
 
 Kuru bakla bir gün önceden ıslatılır. Kabukları ayıklanır ve ikiye bölünür.
 Soğan, Maydanoz ve pastırma küçük küçük doğranıp harmanlanır.
 Karışıma bakla, kıyma,yarma ve salça eklenir. İyice harmanlanır.
 Hazırlanan içten biraz alınır ve haşlanmış yaprağın ortasına konur. Yaprağın önce bir ucu, sonra diğeri kapatılır. En son etek kısmı kapatılır, bohça biçiminde sarılır. (Dolma gibi ince değil, kare şeklinde sarılır)
 Tencerenin dibine kemikler dizilir. Sarılan dolmalar bunun üzerine ve aralarına konularak yerleştirilir.
 Kısık ateşte yarım saat, kırk beş dakika kadar pişirilir.
 Turşu ile beraber servis yapılır.
 
 Not: "Ev Yıkan'ın" diğer adı da "Yavan Dolma'dır".
 
 
 |