| 
 
 
 | 
Ev Usulü Bazlama | 
  | 
eyvan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.01.2013 
Mesajlar: 64 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc85894 
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2013 
2,893 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 paket yaşmaya
 
2 su bardağı su
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
Alabildiği kadar un
 
 
Ilık su ve maya yoğurna kabına konur. Maya eriyince tuz ve yumuşak kıvamda hamur olana kadar un eklenerek yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Sonra hamurdan portakal kadar parçalar alınır. Unlu zeminde parmak uçlarıyla tatlı tabağı kadar açılır. Yağsız teflon tavada iki yüzü pişirilir.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |