| 
 
 Hamuru için:
 ½ kg un
 1 yumurta
 1 tatlı kaşığı tuz
 Aldığı kadar su
 Harcı için;
 350 gr kıyma
 1 küçük soğan, yemeklik doğranmış
 Tuz
 Karabiber
 Kırmızı pul biber
 Üzeri için;
 İçim Yoğurt
 2 diş sarımsak
 Kırmızı pul biber
 Kuru Nane
 Ayçiçek yağı
 
 Un, yumurta, tuz ve aldığınca suyla mantı hamurunuzu normal bir kıvamda hazırlayın. Çok ince olmamak kaydıyla açtığınız hamurları kare formunda kesin.
 Bir yandan kıyma, soğan, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi karıştırın. Kare hamurların ortasına fındık büyüklüğünde harmanladığınız bu harçtan koyun ve bohça şeklinde kapatın.
 Kaynattığınız tuzlu suya mantı bohçalarını atın ve saydamlaşıncaya kadar haşlayın. Üzeri için sarımsakları havanda bir miktar tuz ile dövün. Daha sonra İçim Yoğurt ile karıştırın.
 Daha sonra 4 çorba kaşığı ayçiçek yağının üzerine bir miktar kırmızı pul biber ekleyerek ateşe koyun, kararmadan ateşten alın.
 Hafif sulu olarak tabaklara aldığınız mantıların üzerine önce sarımsaklı yoğurdu, sonra kırmızı biberli sosu ve en son olarak da kuru naneleri ekleyin ve servis yapın.
 
 
  
 
 |