| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Ev Ekmeği (Tokat) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Ev Ekmeği (Tokat) |  
|  | Göksen Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 23.01.2015
 Mesajlar: 6647
 Şehir: Adana
 | Kısa URL: https://ml.md/lc116852 Gönderme Tarihi: 14.May.2016
 2,326 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 https://www.kulturportali.gov.tr
 
 1 kase ev mayası
 5 kilo un
 Aldığı kadar su
 2 çorba kaşığı kalın tuz
 
 Akşamdan ev mayası un ve su ile artırılır. Sabaha kadar ılık bir yerde bekletilir. Ilık su, un ve tuzla ele yapışan yumuşak bir hamur yoğurulur. 2-3 saat mayalandırılır. Tabak büyüklüğünde kepek serpilmiş fırın küreğine konularak fırına sürülür. Önceden yakılmış temizlenmiş fırında 1-1,5 saat pişirilir.
 
 Not: Ssomunlar fırına verilmeden üzerine un ve su karıştırılıp bulamaç haline getirilip sürülebilir. Mayalanan hamur unlanmış temiz bezlerin üzerine bezeler şeklinde dökülür. Yarım saat dinlendirilir. Tahtada hafif açılır. Tırnakla iz yapılır ya da ortası delinir. Un serpilmiş kürekle fırına verilir. Böylece pideler hazırlanır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |