| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Yufkalı Pilav | 
 
  | 
gündem 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2011 
Mesajlar: 31
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc66162 
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2011 
2,662 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kase pirinç
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
2 kase et  suyu
 
400 gram kuzu eti
 
Kuş üzümü
 
Karabiber, tuz
 
Hamuru için:
 
2 adet yumurta
 
4 yemek kaşığı yoğurt
 
100 gr margarin
 
1 paket kabartma tozu
 
Tuz
 
Aldığı kadar un
 
 
Etli yufkalı pilavının yapımına ilk olarak etlerin haşlanması gerekir. Etler haşladıktan sonra et suyu ile pilavın yapımına başlanabilir. Tereyağını pilav tenceresinde eritin ve pirinçleri yağda 3-4 dakika kavurun. Haşladığımız et suyundan 2 kasesini pirinçlerin üzerine ekleyin, yarım yemek kaşığı da tuz katıp kapağını kapatın. Pilav tam olarak pişmeden, hala diriyken ocaktan alın. Didiklediğiniz haşlama eti, kuş üzümünü ve karabiberi pilav ile iyice harmanlayın. Hamurun yapımı: Tüm malzemeleri karıştırarak hamurunuzu yoğurun. Hamuru biri küçük biri büyük iki parçaya ayırın. Büyük olanı 3 mm kalınlığında açıp kabın tabanına, kenarları da kapatacak şekilde güzelce yerleştirin .İçine pilavı boşaltın. Hamurun küçük parçasını da aynı şekilde açıp pilavın üzerine kapatın. 200 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Ters çevirip servis yapın.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Yufkalı Pilav Tarifleri Baharatlı Pilav Tarifleri
 | 
 
 
 
 |