Kahramanmaraş Valiliği
Hacı Ali Özturan
150 g kusbası et
4-5 havuç
1 çay bardagı nohut
1 sogan
3 yemek kasıgı yemeklik yag
1 tatlı kasıgı sumak eksisi
1 kâse yogurt
3 diş sarımsak
Tuz
Nohutlar aksamdan ıslanmalı, sonra da bir tencerede haslanmalıdır.
Bir tencereye 3 yemek kasıgı yemeklik yağ alınır. 1 sogan dogranarak kavrulur. Üzerine haslanmış nohutlar konur. Yıkandıktan sonra soyulan havuçlar küp küp dogranarak tencereye alınır ve kavurmaya sürdürülür.
Havuçlar yumusayınca üzerine bir bardak sıcak su konur, tuz atılır ve pisirilir. Pismeye yakın, su ile sıvılastırılmış sumak eksi konur.
Tabaklara alınan havuç musakkasının üzerine sarımsaklı yogurt konarak servis yapılır. (Musakkanın suyu çok az olmalıdır.)
Havuç musakkasının yanında bulgurlu ya da pirinçli pilavlar bulundurulmalıdır.
|