| 
 
 
 | 
Etli Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc166674 
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2022 
289 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
www.sefabdullahusta.com
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
1 çay bardağı yeşil mercimek
 
500 gram kuzu eti (iri parça)
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Yarım demet taze soğan
 
Tuz
 
Yeteri kadar su ya da et suyu
 
 
Eti yumuşayana kadar haşladıktan sonra iri parçalar halinde didikleyip kenara alın. Sıvı yağı bir tencereye alıp iri doğranmış taze soğanı hafifçe kavurun. Üzerine yıkanıp süzülmüş bulguru ilave edin ve 5 dakika kavurun. Daha sonra et, haşlanmış mercimek ve üzerini geçecek kadar su ilave edin. Kapağını kapatıp suyunu çekene kadar pişirin. Tencerenin üzerine kağıt havlu serin. 10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |