Malatya Valiliği
2 su bardağı yarma
1 su bardağı orta bulgur
2 yemek kaşığı un
250 gr yağsız kıyma
2 yemek kaşığı sümüd veya irmik
Tuz
Karabiber
2,5-3 kg yoğurt
2-3 yemek
Kaşığı tereyağı
Kırmızı pul biber
1 su bardağı kahverengi mercimek
Yarmaya; orta bulgur, un, tuz ve su ilave ederek yoğurun. Nohut büyüklüğünde parçalara ayırarak yuvarlayın.
Mercimeği ayrı bir yerde haşlayarak süzün. Köfteleri, 8 su bardağı civarında kaynayan tuzlu suda haşlayın.
Kıyma, sümüd ve nohut ilavesi ile yoğurun. Nohut büyüklüğünde yuvarlayın ve tereyağında kızartın. Kırmızı pul biber ilave edin.
Yoğurdu ezin ve içine dövülmüş sarımsak katın. Köfteye, haşlanmış mercimek ve yoğurt karıştırın. Servis tabağına alın, üzerine yağda kızartılmış köfteli kırmızı pul biber dökün ve servis yapın.
|