| 
 
| 
 
 
 | 
 
ETLİ VE BÖBREKLİ PAY | 
 
  | 
eksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.01.2011 
Mesajlar: 237 Şehir: Erzurum | 
Kısa URL: https://ml.md/lc73669 
Gönderme Tarihi: 13.Mar.2012 
2,356 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
450 gr. kuşbaşı sığır eti
 
100 gr. böbrek
 
25 gr. un
 
25 gr. margarin
 
1 soğan
 
300 gr. et suyu
 
Tuz
 
Karabiber
 
100 gr. mantar
 
Hamur için:
 
225 gr. un
 
1/2 çay kaşığı tuz
 
175 gr. margarin
 
9 çorba kaşığı su
 
1 yumurta
 
 
Kuşbaşı etleri ve böbrekleri iyice una bulayın. Soğanı doğrayın. Eritilmiş margarinde soğan ve eti kavurun. Et suyu ve baharını katıp kaynatın. Kapağını yarım aralık bırakarak 1,5 saat pişirin. Daha sonra dilimlenmiş mantarları ilave edip 30 dakika daha pişirmeye devam edin. Bir fırın kabına bu etli karışımı aktararak soğumaya bırakın.
 
Hamuru için, un ve tuzu bir kaba eleyin. Margarini rendeleyip yumuşak bir hamur kıvamına gelecek kadar su ilave edin. Hamuru yoğurup açın. Açma işlemini iki kere tekrarlayın. Daha sonra hamuru yağlı kağıda sarıp buzdolabında yarım saat soğumaya bırakın. Fırını kızdırın. Hamuru, etlerin üstünü kapatacak büyüklükte açın ve kenarlarını sıkıca yapıştırın. Bir yumurtayı çarpıp hamurun üstüne sürün ve ortasına pişerken dumanın çıkması için küçük bir delik açın. Orta hararetli fırında bir saat pişirin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ETLİ VE BÖBREKLİ PAY Tarifleri Galeta Tarifleri
 | 
 
 
 
 |