| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Taze Sarımsak | 
 
  | 
hicran selin 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.07.2016 
Mesajlar: 29 Şehir: Afyonkarahisar | 
Kısa URL: https://ml.md/lc118702 
Gönderme Tarihi: 06.Ağu.2016 
1,290 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Ülker Toker
 
 
1 kilo taze sarımsak
 
500 gram süzme yoğurt
 
400 gram kuzu kuşbaşı
 
1 adet yumurta
 
1 yemek kaşığı un
 
3 yemek kaşığı zeytinyağı
 
2 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Süzme yoğurt tencereye alınır, içerisine yumurta ve un konulup çok iyi şekilde çırpılarak pişirilir. Tenecereye az bir miktar zeytinyağı konur, içerisinde küçük doğranmış kuşbaşı etler konur, iyice pişirilir. Sarımsaklar temizlenip 2 cm uzunluğunda kesilir tencerede zeytinyağında sotelenir. Hazırlanan yoğurt karışımına sarımsaklar ve etler eklenir. 2 su bardağı su konarak sarımsak ve etler pişene dek pişirilir. En son olarak tuzu konarak servis edilir.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Taze Sarımsak Tarifleri Bamya Tarifleri
 | 
 
 
 
 |