İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
1/2 Kg Kuşbaşı Kuzu Eti
10 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
1/2 Yemek Kaşığı Salça
2 Tatlı Kaşığı Kırmızı Pul Biber
2 Tatlı Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Karabiber
3 Su Bardağı Su
Güveç ateşte ısıtıldıktan sonra içine kuşbaşı doğranmış etler konur, tahta kaşıkla alt üst edilerek kızartılır.
Yüzeyleri hafif kavrulunca etlerin üzerine yarım yemek kaşığı tereyağı, salça, pul biber, karabiber, tuz ve su ilave edilerek pişmeye bırakılır.
Diğer bir tarafta tereyağı sıcak tavada eritilir ve çırpılan yumurtalar üzerine dökülerek pişirilir.
Pişmekte olan yumurta kaşıkla parçalanır ve güveçte yumuşayan etin üzerine ilave edilir.
Bir taşım kaynadıktan sonra tencere ocaktan alınır ve yumurta sulu olarak servis edilir.

|