| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Etli Siron (Giresun) Tarifleri Amasya Yemekleri
| 
 |  
| Etli Siron (Giresun) |  
|  | ay ışığı Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 16.06.2016
 Mesajlar: 1738
 Şehir: Samsun
 | Kısa URL: https://ml.md/lc146934 Gönderme Tarihi: 13.Tem.2020
 1,697 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 4 adet yufka
 200 gram dana eti
 200 gram yoğurt
 1 adet soğan
 1 adet domates
 Pul biber
 Tuz
 Sarımsak
 
 Öncelikle dana etini haşlayın.
 Ardından soğanı ince ince doğrayın ve yağda kavurun.
 Haşladığınız dana etini küçük parçalara bölerek, soğanlara ilave edin.
 Domatesi de küp küp doğradıktan sonra tencereye ilave edin.
 Tuzunu da ekleyerek piştikten sonra ocaktan alın.
 Yufkaları ortadan ikiye katlayın ve rulo şeklinde sarın.
 Ruloları iki parmak genişliğinde kestikten sonra bir tepsiye dik biçimde yerleştirin.
 Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika üstü kızarana kadar pişirin.
 Fırından çıkardıktan sonra servis kabına alın ve üzerine haşladığınız etin suyundan biraz gezdirin.
 Ardından üstüne hazırladığınız eti koyun.
 Üzerine dökeceğiniz yoğurdun içine isim sarımsak rendeleyin.
 Ardından etin üzerine dökün.
 Az yağda pul biberi kızartıp, yoğurdun üzerinde gezdirin.
 Lezzetli etli siron hazır.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |