| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Şakşuka | 
 
  | 
-BMW- 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.04.2006 
Mesajlar: 164 Şehir: Niğde | 
Kısa URL: https://ml.md/lc2073 
Gönderme Tarihi: 17.Nis.2006 
5,940 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1/2 kg az yağlı kuzu kuşbaşı et
 
6-7 adet dolmalık  biber
 
2 adet acı sivri biber
 
2-3 orta boy domates
 
2 orta boy kuru soğan
 
kibrit kutusu kadar margarin 
 
tuz, karabiber
 
4-5 adet yumurta
 
 
Önce kuzu eti suyunu çekince, yemeklik doğradığınız kuru soğanı ilave edip, biraz kavurun. Daha sonra üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edip, etler yumuşayana kadar pişirin. Dolma biberleri yıkayıp boyuna olarak dörde bölün. Domatesleri yemeklik doğrayın. Arzuya göre acı biberleri de doğrayın. Hepsini, tuz ve karabiberini ilave edip, pişirin. İneceğine yakın içine yumurtaları kırıp, kapağını kapatın. Yumurtalar pişince servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Doctor" tarafından gönderildi. 03.06.2021
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Şakşuka Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |