| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Patatesli Pilav | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc91252 
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2013 
1,740 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
3 adet patates
 
1 kilo kuşbaşı et
 
2,5 su bardağı pirinç
 
1 çay kaşığı kekik
 
1 çay kaşığı tuz
 
2 yemek kaşığı margarin
 
 
Patatesleri yağda kızartıyoruz. Kuşbaşı etlerimizi de sana klasik yağda kavuruyoruz. Pilav tenceresinin tabanına önce patatesleri yerleştiriyoruz. Üzerine etlerimizi diziyoruz. Etlerin üzerine de ayrı bir tencerede sana klasik yağda kavrulmuş olan pirinçleri koyuyoruz (pirinci kavururken içine biraz da kekik serpiyoruz). Suyunu ve tuzunu da ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Suyunu çektikten sonra servis tabağına ters çevirip yiyoruz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Patatesli Pilav Tarifleri Pilavlar
 | 
 
 
 
 |