| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Patatesli Patlıcan | 
 
  | 
çıtır çıtır 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 25.05.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Isparta | 
Kısa URL: https://ml.md/lc107923 
Gönderme Tarihi: 27.May.2015 
1,742 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
4 tane patlıcan
 
350 gr kuşbaşı et
 
1-2 adet soğan
 
2-3 adet patates
 
1 adet yeşil biber
 
1 adet kırmızı biber
 
3 diş sarımsak
 
2 adet domates
 
Sosu için:
 
1.5 -2 su bardağı su
 
2 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pulbiber
 
1 su bardağı domates sosu
 
1 yemek kaşığı salça
 
 
Alacalı soyduğunuz patlıcanları iri olarak küp küp doğrayın. 10 dk. tuzlu suda bekletin, hem acısı gitsin hem yağı fazla çekmesin. Sonra suyunu sıkın. Domatesleri kabuklu küp şeklinde doğrayın. Patatesleri küp doğrayın. Biberleri ince ince doğrayın. Soğanları yemeklik doğrayın.
 
Küçük dikdörtgen fırın tepsisine veya 26 cm lik küçük yuvarlak tepsiye patlıcanları yayın. Üzerine etleri serpiştirin. Soğanları, domatesleri, biberleri, patatesleri ve sarımsakları serpiştirin. Kaşıkla tepsideki malzemeleri karıştırın. Bir kasede domates sosu, salça, tuz, baharat ve suyu karıştırın. Yavaş yavaş pişmesi ve yemeğin lezzeti için 180 derece fırında pişirin. Tam 1 saatte pişiyor. Arada bir karıştırın üstü yanmasın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Patatesli Patlıcan Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |