Posta Gazetesi
 
 
1 kg. kuzu but kuşbaşı
 
3 adet kuru soğan
 
3 adet domates
 
1 adet patates
 
1 adet havuç
 
1 tatlı kaşığı kimyon
 
Tuz
 
Karabiber
 
Üzeri için:
 
3 adet patates
 
1 çay bardağı süt
 
1 tatlı kaşığı un
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
 
Tuz
 
 
Kuşbaşını güvecinize koyun. Üzerine sırasıyla küp doğranmış soğan ve domatesi ekleyin. Baharatları serperek iyice karıştırın. Üzerini alüminyum folyo ile kapatarak, 180 derecede 2 saat, etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Patatesleri, dilimleyin. Etlerin pişmesine yakın, dilim patatesleri, etlerin üzerine yerleştirin. Üzerine sos dökün, sosunuz kızarana kadar pişirin. Kaşar peyniri serperek, peynir eriyene kadar tekrar fırınlayın.
 
 
 
  
 |