1 baş beyaz soğan
1,5 bardak et suyu ( sıcak su )
5-6 dilim bayat ekmek
250 gr tereyağı
250 gr kıyma / haşlanmış tavuk eti
2 sivri biber
1 çorba kaşığı salça
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 kase sarımsaklı yoğurt
Tavuk eti kullanacaksanız etlerinizi haşlayıp didikleyin. Elde ettiğiniz tavuk suyundan kenara ayırın.
Tereyağınızın yarısını tavaya alıp piyazlık doğranmış beyaz soğanları pembeleşinceye değin kavurun.
İnce kıyılmış biberlerinizi de ekleyip birkaç dakika birlikte kavurmaya devam edin.
Kıymanızı yahut didiklenmiş tavuk etlerinizi ekleyip, tuzunu ve baharatını ayarlayarak birlikte kavurmaya devam edin.
Etli harcın kavrulmasının son aşamasında salçanızı veya domates rendenizi ekleyip aromasını kuvvetlendirin.
Bir buçuk su bardağı tavuk suyu yahut yoksa sıcak suyu ilave edip 4-5 dakika tıkırdatın.
Arzuya göre ister küp doğranmış bayat ekmeklerinizi ilave edip harmanlayıp, ateşi kapattıktan sonra ağzı açık demlenmeye alın; arzu ederseniz bu sosu siniye yaydığınız bayat ekmeklerinizin üzerine gezdirin.
Üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyin.
Bir tavada ayrıca kızdırılmış tereyağında yaktığınız pul biber sorunu gezdirip sevisi tamamlayın.
|