Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Etli Nohutlu Karnabahar (Aydın)


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Etli Nohutlu Karnabahar (Aydın)

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc175829
Gönderme Tarihi: 04.Oca.2024
112 defa indirildi / yazdırıldı




Aydın Valiliği

200 gr kuşbaşı doğranmış et
1 adet orta boy karnabahar
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı domates salça
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1/2 kahve fincanı zeytinyağı

Yayvan, derin bir tencere içine alınan zeytinyağı orta ateşte yakmadan kızdırılır. İnce doğranmış soğan ilave edilerek sotelenir. Salça eklenerek soğanlar çevrilir, kuşbaşı etlerde eklenerek kavurma işlemine devam edilir.
Su ve tuz eklenerek kaynamaya bırakılır. Et ve soğan yağda kavrulur, salçası ilave edilir ve kavurmaya devam edilir. Suyu ve tuzu da ilave edilerek, kaynamaya bırakılır.
Önceden haşlanmış nohut ve çiçekler ilave edilir. Kaynadıktan sonra kısık ateşte karnabaharlar yumuşayıncaya kadar tencerenin kapağı kapatılarak pişirilir. Sıcak servis edilir.

Not: Aydın’ın özellikle sebze yemeklerinde nohut ve et birlikte kullanılır. Nohut, yemeklere ayrı bir lezzet verir.







Etli Nohutlu Karnabahar (Aydın) Tarifleri Ege Yemekleri



(1 adet Etli Nohutlu Karnabahar (Aydın) 332 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort