Bir tencereye kuşbaşı eti koyun ve üzerine iki parmağı geçecek miktarda su ilave edin.
Et yumuşayana dek haşlayın.
Bir başka tencerede 3 yemek kaşığı tereyağı ve 1 yemek kaşığı sıvı yağı kızdırın.
1 adet soğanı küçük küçük parçalar olacak biçimde doğrayın.
Kızdırdığınız yağın içerisine doğramış olduğunuz soğan parçalarını ilave ederek kavurun.
Tencerenin içerisine nohut ve su hariç geri kalan malzemeleri ekleyin.
Ardından içerisine haşlanmış olarak 500 gram nohut, 2 su bardağı su ve 2 kepçe et suyu ilave edin.
Tencerenin kapağını kapatıp etler yumuşayana ve yemeğin suyunun renginin koyulaşana dek pişirin.
Kısa URL: https://ml.md/lc176599
Gönderme Tarihi: 26.Şub.2024
57 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı haşlanmış nohut
300 gr dana kuşbaşı et
1 adet soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
4 yemek kaşığı zeytinyağı
3 su bardağı su
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
Tuz
Soğanı ince ince doğrayın. Zeytinyağını tencerede ısıtın ve soğanları kavurun.
Kuşbaşı eti ekleyin ve rengi değişene kadar kavurun.
Domates salçasını ekleyin ve birkaç dakika daha kavurun.
Haşlanmış nohutları, su, karabiber, toz kırmızı biber ve tuzu ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatın ve nohutlar yumuşayana kadar pişirin.
Pişen yemeği ocaktan alın ve sıcak servis edin.
500 gr nohut
200 gr kuşbaşı et
1 adet büyük boy soğan
1 adet domates
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz, karabiber, pul biber
Öncelikle nohudu bir gece önceden suda bırakın. Suyunu değiştirip, haşlayın. Ayrı bir tencerede kuşbaşı eti pişirin. Üzerine soğanı ekleyip etle birlikte kavurun. 1 adet redelenmiş domates ve salçaları ekleyip, çıkana kadar kavurun. Ardından haşlanmış nohutları ekleyin. Üzerini geçek kadar su ekleyin. Nohutlar yumuşayıncaya kadar pişirin.