| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Milföy Kapama | 
 
  | 
EDİZ 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.03.2015 
Mesajlar: 30 Şehir: Samsun | 
Kısa URL: https://ml.md/lc135364 
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2018 
1,334 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 paket milföy hamuru
 
500 gr. kuşbaşı doğranmış et
 
1 kase bezelye
 
1 adet havuç
 
1 adet domates
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tutam tuz
 
1 tutam karabiber
 
1 tutam kekik
 
1,5 yemek kaşığı margarin
 
Üzerine;
 
10 gr çörekotu
 
2-3 adet yumurta sarısı
 
 
Milföy hamurları oda sıcaklığında buzunun çözülmesi için bekletilir.
 
Havuç kabukları kazınıp küp şeklinde doğranır; bezelyelerle birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır.
 
Bir tencereye yağ alınıp ısıtılır; etler eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Kabukları soyularak küp şeklinde doğranmış domates eklenip, karıştırılır. Salça ve haşlanmış sebzeler eklenir, biraz pişirilir. Tuz , baharatlarla tatlandırılıp ocak kapatılır ve soğumaya bırakılır.
 
Buzu çözülen milföy hamurlarının ortasına 1 yemek kaşığı kadar hazırlanan bıldırcınlı harçtan yerleştirilir. Bohça şeklinde kapatılıp; kapatılan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir. Bütün hamurlara aynı işlem uygulanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp; çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 170-180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak olarak servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Milföy Kapama Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |