|
Etli Makarna |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc60652
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2011
1,900 defa indirildi / yazdırıldı
|
Filiz Adsız
1 PAKET MAKARNA
300 GR MİNİK DOĞRANMIŞ KUZU ETİ
3-4 BAŞ YEŞİL SOĞAN
1 DEMET MAYDONOZ
4 ADET DOMATES
1 DİŞ SARIMSAK
1 ADET ET BULYON
YARIM YEMEK KAŞIĞI SALÇA
5 YEMEK KAŞIĞI İSOT VE PUL BİBERİ
TUZ
KARABİBER
SIVI YAĞ
1 LİTRE SU
SU TENCEREYE ALINIR KAYNATILIR KAYNAYINCA İÇİNE BİR YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ EKLENİR ARDINDAN ET BULYON ATILIR ERİYİNC-İNE MAKARNALAR EKLENİR.MAKARNALAR PİŞİRİLİR.(BEN ÇOK FAZLA PİŞİRMİYORUM MAKARNAYI)
MAKARNALAR SÜZGEÇE ALINIR.
MAKARNANIN ARTAN SUYUNSAN 1 ÇAY BARDAĞI KADAR ALINIR.
MAKARNANIN ÜZERİNE MAYDONOZLAR İNCE KIYILIP KARIŞTIRILIR.
1 ÇAY BARDAĞI KADAR SIVI YAĞ TENCEREYE ALINIR.ÜZERİNE ETLER EKLENİR. KAVRULUR.
ETLERİN ÜZERİNE SOĞANLAR DOĞRANIP SALÇAYALA BERABER Bİ KAÇ DK SOTELENİR.
KÜP KÜP DOĞRANMIŞ DOMATES VE İNCE KIYILMIŞ BİR DİŞ SARMISAK DA ETLERİN ÜZERİNE EKLENİR.
AYIRDIĞIMIZ MAKARNA SUYUDA TENCEREYE EKLENİR.
SON OLARAK BAHARAT İSOT VE PUL BİBERDE TENCEREYE EKLENİR.
DOMATESLER EZİLENE KADAR PİŞİRİLİR.
PİŞEN SOSUN ÜZERİNE MAKARNALAR EKLENİR İYİCE KARIŞTIRILIR.
TENCERENİN KAPAĞI KAPATIUR.5 10 DK SONRA SERVİSE HAZIR.
|
|