| 
 
 
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3299 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184864 
Gönderme Tarihi: 17.Eyl.2025 
81 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
150 gram kuşbaşı dana eti (isteğe bağlı)
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
4 su bardağı sıcak su
 
 
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın.
 
Tencerede sıvı yağ ve tereyağını eritin, doğranmış soğanı kavurun.
 
Et kullanacaksanız kuşbaşı etleri ekleyin, suyunu salıp çekene kadar pişirin.
 
Salçayı ekleyip kavurun.
 
Islatılmış fasulyeleri tencereye alın, üzerine sıcak su ekleyin.
 
Tuz ve baharatlarını ilave edin.
 
Orta ateşte fasulyeler yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3299 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc184111 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2025 
74 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
250 gr kuşbaşı dana eti (isteğe bağlı olarak kemikli et de kullanılabilir)
 
1 adet büyük boy soğan
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı biber salçası
 
4 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
4 su bardağı sıcak su
 
 
Kuru fasulyeleri bir gece önceden bol suyla ıslatın.
 
Ertesi gün suyunu süzerek bir kenarda bekletin.
 
Tencerede yağı kızdırın, eti ekleyin ve suyunu salıp çekene kadar kavurun.
 
Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip pembeleşene dek kavurun.
 
Salçaları ekleyip birkaç dakika daha kavurmaya devam edin.
 
Fasulyeleri tencereye alın, karıştırın ve üzerine sıcak suyu ekleyin.
 
Tuz ve baharatları ekleyin, kapağını kapatın.
 
Düdüklü tencerede 25-30 dakika, normal tencerede 60-70 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc182658 
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2025 
130 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
300 gr kuşbaşı dana eti
 
1 adet kuru soğan
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
4 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
Tuz
 
5 su bardağı sıcak su
 
 
Kuru fasulyeleri akşamdan ıslatın, süzün. Eti tencerede zeytinyağında mühürleyin, suyunu çekene kadar pişirin. Yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Salçayı ve toz biberi ilave edip 1-2 dakika kavurun. Fasulyeleri ekleyin, karıştırın. Sıcak suyu ve tuzu ekleyin. Kısık ateşte yaklaşık 1-1,5 saat pişirin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179727 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2024 
236 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
Dana kuşbaşı et
 
1 tane kuru soğan
 
1 tane sivri biber
 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Çok az sıvı yağ
 
1 tane küp şeker
 
Yeteri kadar sıcak su
 
Tuz
 
 
Kuru fasulye tarifi yapacaksanız bir gün önce kuru fasulyeyi soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
 
Düdüklü tencerede etleri biraz sıvıyağ ile mühürleyin ve kavurun.
 
Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçasını ekleyin. Karıştırdıktan sonra kuru fasulyeyi ilave edin.
 
Fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
 
Düdüklü için genelde 30 dakika yeterlidir. Yine de fasulyenin tazeliğine göre pişme süresi değişebilir. Haşlanmış kuru fasulye kullanacaksanız pişme süresini kısaltabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
dolu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 28.01.2014 
Mesajlar: 3325 Şehir: Denizli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179720 
Gönderme Tarihi: 02.Ekm.2024 
175 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
MasterChef
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
300 gram kuşbaşı dana eti
 
1 adet büyük boy kuru soğan
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
3 yemek kaşığı sıvı yağ
 
4 su bardağı su (et suyu kullanabilirsiniz)
 
1 çay kaşığı tuz
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
 
 
Kuru fasulyeleri bir gece önceden suya koyarak bekletin. 
 
Ertesi gün, fasulyeleri süzüp yıkayın ve yumuşayana kadar haşlayın. 
 
Haşlandıktan sonra suyunu süzün ve bir kenara alın.
 
Kuşbaşı doğranmış dana etini bir tencerede sıvı yağ ile kavurun. 
 
Etler suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin.
 
Etler kavrulurken, ince doğranmış soğanları ekleyin ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.
 
Domates ve biber salçasını ekleyin, ardından karışımı iyice kavurun. 
 
Salçalar güzelce kokusunu verince, tuz, karabiber ve pul biberi ekleyin.
 
Haşlanmış kuru fasulyeleri tencereye ekleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.
 
Suyu (tercihen et suyu) tencereye ilave edin. 
 
Tencerenin kapağını kapatarak kısık ateşte fasulyeler tamamen yumuşayana ve etler pişene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
 
Pişen etli kuru fasulyeyi sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc179176 
Gönderme Tarihi: 24.Ağu.2024 
118 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı fasulye (akşamdan ıslatılmış)
 
Göz kararı kuş başı et yada kemik
 
2 tane soğan
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
1.5 kaşık salça
 
Tuz
 
Pul biber
 
Üzerine kapatacak kadar su
 
 
Düdüklümüze yağımızı koyalım ve ister kuşbaşı etimizi isterse kemiğimizi koyalım.
 
Yemeklik doğranmış soğanımızı ilave edelim.
 
Karıştıralım ve iyice pembeleşince soğanlar salçamızı ekleyelim.
 
Sonra fasulyemizi ilave edelim, karıştıralım. Tuz, pul biberi atalım.
 
Biraz üzerini geçecek kadar su koyalım hemen hemen
 
2 litre kadar düdüklümüzün ağzını kapatalım. 40 dk pişirelim.
 
Fasulyenin tazeliğine bağlı pişme süresi isterseniz 35 dk sonra kontrollü pişirin düdüğün sesi çıktıktan sonra dakika tutun.
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
Gül 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 08.08.2007 
Mesajlar: 10636 Şehir: İzmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc175537 
Gönderme Tarihi: 16.Arl.2023 
301 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
250 gr dana kuşbaşı et
 
1 tane kuru soğan
 
1 tane sivri biber
 
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Çok az sıvı yağ
 
1 tane küp şeker
 
Yeteri kadar sıcak su
 
Tuz
 
 
Bir gün önce kuru fasulyeyi soğuk suda bekletin. Ertesi gün suyunu süzüp yıkayın.
 
Düdüklü tencerede etleri biraz sıvıyağ ile mühürleyin ve kavurun.
 
Üzerine soğan ve biberi de doğrayıp salçasını ekleyin. Karıştırdıktan sonra kuru fasulyeyi ilave edin.
 
Fasulyelerin üzerini biraz geçecek kadar sıcak suyu ekleyin. Tuzunu ve şekerini de atıp karıştırıp tencerenin kapağını kapatın.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
Selver Somuncu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.05.2007 
Mesajlar: 1024 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc171774 
Gönderme Tarihi: 01.May.2023 
294 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 su bardağı kuru fasulye
 
300 gr. parça et
 
2-3 parça ilikli kemik
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı dolusu salça (biber, domates karışık)
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
1 çay kaşığının ucuyla karbonat
 
Yarım çay bardağı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı tereyağı
 
 
Kuru fasulyeleri en az 6 saat önceden sıcak su ile ıslatın. Şişen fasulyeleri bir tencerenin içine alıp 4-5 parmak geçecek şekilde su doldurun. İçine çay kaşığının ucuyla karbonat ekleyin ve 5-10 dakika kaynatın. Kaynayan suyu süzün. Ve tencereye yeniden kaynar suyu ekleyip pişirmeye devam edin. Başka bir tencerede kuru soğanı yemeklik doğrayın. zeytinyağı koyun, etleri yıkayıp ilave edin. ocağa alıp etler bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun. (bu arada fasulyeler pişmeye devam etsin).Etlere salçaları ekleyin. etlerin üzerine çıkacak kadar kaynar su ilave edin. Etsiz ilikli kemiği de ekleyin. Etler yumuşayana kadar pişirin. Sonra kemiği çıkarıp atabilirsiniz. Her ikisi de pişince fasulyeleri etlerin üzerine boşaltın. Tencereye tuzu da ilave edip kısık ateşte 1-2 taşım kaynatın.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
Doctor 
English Admin 
 
  
Kayıt: 15.01.2007 
Mesajlar: 1266 Şehir: KKTC | 
Kısa URL: https://ml.md/lc163769 
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2022 
332 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 yemek kaşığı ile tereyağı
 
1 yemek kaşığı ile zeytinyağı
 
200 gram kadar kuşbaşı kuzu eti
 
Yarım kilo kuru fasulye
 
2 tane büyük boy kuru soğan
 
1 yemek kaşığı ile domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
3,5 su bardağı ile sıcak su
 
1 çay kaşığı ile tuz
 
 
Kuru soğanları, küçük yemeklik şeklinde doğrayın.
 
Tereyağını ve zeytinyağını düdüklü bir tencerede kızdırın
 
Soğanları, kuşbaşı kuzu eti ile beraber tencereye aktardıktan sonra kuzu etini, soğanlar ile beraber renk alıp suyunu çekene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin.
 
Domates salçası, biber salçası, tuzu ve bir gece önceden suda bekletip duruladığınız ve fazla suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeyi tencereye ilave edin.
 
Etli kuru fasulyenin; üzerine 3,5 su bardağı sıcak su ilave ederek ile kapağını kapattığınız düdüklü tencerede ortalama 30- 35 dakika kadar pişirin.
 
Kullandığınız kuru fasulyenin pişip pişmediğini kontrol ederek sıcak olarak servis edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
OlurMuOlur 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.07.2020 
Mesajlar: 62 Şehir: Sincan | 
Kısa URL: https://ml.md/lc156684 
Gönderme Tarihi: 17.Mar.2021 
324 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr dana eti
 
3 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı domates salçası
 
1 tatlı kaşığı pul biber
 
1 çay kaşığı karabiber
 
4yemek kaşığı sıvıyağ
 
Damak tadınıza göre tuz
 
 
Öncelikle kuşbaşı doğranmış etleri tencerede pişirin.
 
Suyunu salıp çekince, içine bira tuz ve suyunu koyarak düdüklü tencerede pişirin.
 
Kuru fasulyeyi bir gece önceden ıslatın.
 
Ertesi gün tencereye su koyarak, kuru fasulyenizi haşlayın.
 
Suyunu dökün.
 
Kuru fasulyeyi pişireceğiniz tencereye küp küp soğanı doğrayın.
 
Sıvı yağla birlikte kavurun.
 
Daha sonra salçaları ekleyin.
 
Salça kokusu çıkana kadar iyice kavurun.
 
Üzerine fasulye ve etleri alarak suyunu ekleyin.
 
Ben 6 su bardağı ekledim.
 
Siz kontrollü olarak ekleyebilirsiniz.
 
Tencerenin ağzını kapatın.
 
İlk etapta harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
 
Lokum gibi kıvamda olduğu zaman yemeğimiz tamamdır.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc152906 
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2020 
504 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
https://acunn.com
 
 
500 gram kuşbaşı
 
1 orta boy kuru soğan
 
2 sivri biber
 
1 kırmızı biber
 
1 büyük boy domates
 
1 yemek kaşığı salça
 
Sıvı yağ
 
İsteğe göre baharat
 
Tuz
 
 
Fasulyeleri bir gece önceden ıslatın; ıslanan fasulyeleri sabah bol suda yıkayıp haşlamak için tencereye alın ve eti düdüklü tencerede haşlamayın.
 
İkisi de haşlandıktan sonra bir tencere içerisine sıvı yağı koyup soğanlar kavurun ve soğanlar kavrulduktan sonra etleri ekleyin, ardından biberler eklenip salça ilavesiyle kavurmaya devam edin.
 
Son olarak fasulye ve domates eklenip baharat ve tuzu da ilave edin.
 
Etin kalan suyunu ekleyip pişirmeye devam edin.
 
Piştikten sonra servis yapabilirsiniz.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
sessiz bilge 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.03.2020 
Mesajlar: 43 Şehir: Bursa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc149383 
Gönderme Tarihi: 23.Mar.2020 
418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gram kuru fasulye
 
2 adet kuru soğan
 
200 gram kuşbaşı kuzu eti (dilerseniz kemikli et)
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Yarım yemek kaşığı biber salçası
 
3,5 su bardağı sıcak su
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Kuru fasulyeyi 8-10 saat önceden bol suyla ıslatın.
 
Yemeğinizi pişireceğiniz zaman suyunu süzün ve duruladıktan sonra kenarda hazır edin.
 
Kuru soğanı yemeklik doğrayın.
 
Tereyağı ve zeytinyağını düdüklü tencerede kızdırın.
 
Soğanları ve eti bu yağda suyunu salıp çekene kadar güzelce kavurun.
 
Etin üzerine salçaları ekleyip onları da kokusu çıkana kadar birkaç dakika kavurduktan sonra fasulyeleri ekleyin.
 
Tuz ve karabiberle birlikte fasulyelerin üzerini 4 parmak geçecek kadar sıcak suyu da tencereye ekleyip kapağını kapatın.
 
Düdüğü öten tencerenin altını kısın ve 30 dakika kadar bu şekilde pişirin.
 
Altını kapattığınız tencereyi dikkatle açıp fasulyelerin kıvamını kontrol edin.
 
Soğutmadan servis edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
anka kuşu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 30.05.2019 
Mesajlar: 40 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc148883 
Gönderme Tarihi: 01.Mar.2020 
435 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
8 su bardağı su
 
3 su bardağı fasulye (1 gece önceden suda bekletilmiş)
 
400 gr kuşbaşı et
 
1 büyük soğan
 
1 kahve fincanı zeytinyağı
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
1 yemek kaşığı biber salçası
 
1 tatlı kaşığı kimyon, karabiber, pul biber
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
 
Geniş bir tencereye zeytinyağını alın. Üzerine salçayı ekleyin.
 
İnce doğranmış soğanı tencereye alın hafif pembeleşene kadar kavurun.
 
Kuşbaşı etleri tencereye alın ve yumuşayana kadar kavurun.
 
1 gece önceden suda bekletilmiş fasulyeleri tencereye alın, kimyon karabiber, pul biberi de ekleyip kavurun.
 
Tencereye sıcak suyu ekleyin ve kısık ateşte pişirmeye başlayın.
 
Kuru fasulye kıvam almaya başlayınca tuzunu ekleyin.
 
Et ve fasulyenin yumuşaklığından yemeğin pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
 
Katılaşmış ve yumuşamış kuru fasulyeniz hazır.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
lezzet sepeti 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 18.11.2019 
Mesajlar: 35 Şehir: Malatya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc146835 
Gönderme Tarihi: 19.Kas.2019 
649 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
3 su bardağı kurufasulye
 
3 su bardağı su
 
1 adet soğan
 
1 adet domates
 
Yarım çay bardağı sıvıyağ veya
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
250 gram kuzu veya dana kuşbaşı eti
 
1 çorba kaşığı salça
 
1 su bardağı sıcak su
 
3-4 adet kırmızı veya çarliston biber
 
1,5 tatlı kaşığı tuz
 
 
Kurufasulyeyi yıkadıktan sonra iki buçuküç saat ıslatın. Ardından suyunu süzüp tencereye fasulyeleri aktarın. Üzerine 3 su bardağı soğuk su koyup, 10-15 dakika haşlayın. Kaynamaya başlayınca üzerindeki köpükleri, bir kepçe yardımıyla alın. Fasulyeler piştikten sonra tencereyi, kapağı kapalı olarak bir kenarda bekletin. Bu arada soğanı yemeklik doğrayın. Biberleri ve kabukları soyulmuş domatesi küp doğrayın. Güveç kapta sıvıyağ veya tereyağını ısıtın. Etleri içine atıp, birkaç kez karıştırın. Etin rengi döndüğünde, soğanları ekleyip hafifçe soteleyin. Biberi de şöyle çevirin. Salçayı ve 1 su bardağı sıcak suyu ilave edip, 5-6 dakika pişirin. Sıcak suyun içinde bekleyen fasulyeleri, haşlama suyu ile birlikte etlere katın. Ardından küp doğranmış domatesleri ilave edin. Kısık ateşte 40 dakika kadar pişirin. Ateşten almaya yakın tuzunu ilave edin.
 
 
 
  
 | 
Etli Kurufasulye | 
  | 
lalifer 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 17.10.2014 
Mesajlar: 32 Şehir: Bolu | 
Kısa URL: https://ml.md/lc133136 
Gönderme Tarihi: 04.Nis.2018 
1,097 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
3-4 parça kemikli et
 
1 soğan
 
1 kaşık salça
 
Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Tuz
 
Karabiber
 
Pul biber
 
Su
 
 
Fasulyeleri tencereye koyup su dolduruyoruz ve kaynatıyoruz. Kaynamaya başlayınca ocağı kapatıp 3-4 saat şişmelerini bekliyoruz. Kemikli etleri düdüklü tencereye alıp su koyuyoruz ve yarım saat kadar pişiriyoruz. Ayrı bir tencereye sıvı yağ ve yemeklik doğranmış soğanı alıp kavuruyoruz. Salça ve pişen etlerimizi ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Fasulyelerin suyunu süzüp tencereye alıyoruz ve 1-2 dakika kavurup et suyunu tencereye döküyoruz. Gerekirse biraz daha su ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatlarını da ekleyip fasulyeler yumuşayana kadar pişirip servis yapıyoruz.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
yüksek 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 07.02.2018 
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc131775 
Gönderme Tarihi: 08.Şub.2018 
1,700 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2,5 bardak kuru fasulye
 
Soğan
 
2 yemek kaşığı tereyağı
 
1 yemek kaşığı kuyruk yağı
 
1 yemek kaşığı zeytinyağı
 
Yarım yemek kaşığı acı biber salçası
 
1 yemek kaşığı domates salçası
 
Et suyu veya su
 
Tuz
 
Pul biber
 
Kavrulmuş kuşbaşı et
 
 
Bir gece önceden fasulyeleri ıslatın. Yağların hepsi düdüklü tencereye konur .Üzerine küçük küçük doğranmış soğanlar atılıp kavrulur. Ardından domates salçası, biber salçası atılıp 2-3 dakika onlarda kavrulur ve kuşbaşı etlerimiz atılır. Onuda kavurduktan sonra fasulye atılıp onuda 3-4 dakika kavurup suyunu döküyoruz.
 
Eğer et suyunuz yoksa normal su atabilirsiniz. Fasulyelerin üstünü 3 parmak geçecek şekilde su dökün Tuz ve pul biber göz kararı atıp düdüklünün ağzını kapatıyoruz. Düdüklü kaynadıktan sonra altını en yavaşa kısıyoruz ve 2 saat yavaş yavaş pişecek
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
ışı 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 19.03.2013 
Mesajlar: 62 Şehir: Kırklareli | 
Kısa URL: https://ml.md/lc87921 
Gönderme Tarihi: 25.Mar.2013 
1,491 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
500 gr. kuru fasulye
 
250 gr. Kuşbaşı koyun eti
 
2 baş soğan
 
2 kaşık sade yağ
 
1 kaşık domates salçası
 
Tuz
 
 
Akşamdan ıslatılan fasulyeler sabahleyin temizlendikten sonra haşlanır. Haşlanan fasulyelerin suyu süzülür. Bir tencereye konan sadeyağ, doğranmış soğan, ve Kuşbaşı koyun eti hafifçe pişirilir. Domates salçası, 2 bardak su içinde sıvı hale getirilerek, fasulyelerle beraber tencereye konur. Hafif ateşte pişirilir.
 
 
Not: Etli nohutta aynı şekilde pişirilir.
 
 
 
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
im 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 20.08.2012 
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat | 
Kısa URL: https://ml.md/lc84408 
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2012 
2,359 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 Necip Usta
 
 
500 gram kuru fasulye
 
1,5 çorba kaşığı domates salçası
 
2 çorba kaşığı tepeleme yağ
 
1 tatlı kaşığı tuz
 
250 gram kuşbaşı koyun eti
 
8 su bardağı et suyu (yoksa su)
 
2 adet iri soğan, ince kıyılmış
 
 
Fasulyeyi akşamdan temizleyip üzerini 4 parmak kapatıncaya kadar su doldurarak ıslayınız.
 
Sabah fasulyeyi yıkadıktan sonra tekrar üzerine 2 parmak kapatıncaya kadar su doldurup orta ateşte 30 dakika haşlayıp süzgece dökerek süzdürünüz.
 
Bir tencereye yağı koyup kızdırınız. Etleri ilâve ederek pembe bir renk alıncaya kadar 3-4 dakika kavurup soğanını ilâve ediniz.
 
2 dakika daha kavurduktan sonra salçasını ilâve ediniz.
 
2 dakika daha kavurarak suyunu, tuzunu ve fasulyeyi ilâve edip kapağını kapatınız. Ağır ateşte 2 saat pişirip servis yapınız.
 
 
Not: İsteyen 2 adet çuşka biber ve kabukları soyulmuş taze domates ilâve ederse daha da güzel olur.
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
ağır osman 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 24.11.2012 
Mesajlar: 87 Şehir: Kars | 
Kısa URL: https://ml.md/lc83665 
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2012 
1,632 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
125 gr kuşbaşı et
 
500 kuru fasulye
 
150 tereyağı
 
2 adet orta boy soğan
 
3 adet orta boy domates
 
3 çorba kaşığı domates salçası
 
 
 
Fasulyeleri bir gün öncesinden ıslatın. Daha sonra diri kıvamda haşlayıp süzün. Tereyağını eritip kıyılmış soğanı kavurun. Eti ekleyin. Arada bir karıştırarak 10 dakika kavurun. Küp şeklinde doğranmış domatesi ve 1 su bardağı suda inceltilmiş salçayı ekleyin. Birkaç dakika daha kavurup tuzunu ve fasulyeleri ilave edin.Tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alıp fırın kabına aktarın. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.
  
 | 
Etli Kuru Fasulye | 
  | 
garagız 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.04.2012 
Mesajlar: 70 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75317 
Gönderme Tarihi: 30.Nis.2012 
1,881 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı kuru fasulye
 
1 adet kuru soğan
 
300 gr kemikli parça et
 
4 yemek kaşığı margarin
 
2 yemek kaşığı domates salçası
 
1 adet domates
 
 
1. Kuru fasulye ayıklanır, yıkanır, akşamdan bol su ile ıslatılır. Ertesi gün yarı pişmiş olarak haşlanır. 2. İnce doğranmış kuru soğan, parçalanmış et, yağ ile kavrulur, salça konur, karıştırılır.
 
2 su bardağı su konup pişirilir.
 
3. Kuru fasulye ete ilave edilir, üzerini bir parmak geçecek kadar su konulup pişirilir, suyu az gelecek olursa, sıcak su eklenebilir.
 
4. Kırmızı sivri biberler ve sarımsaklar bütün olarak, domates ise küçük küçük doğranıp üzerine konur; bir müddet daha pişirilir, ateşten alınmadan 10 dakika evvel tuzu atılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |