Kısa URL: https://ml.md/lc87325
Gönderme Tarihi: 04.Mar.2013
1,600 defa indirildi / yazdırıldı
içi için 250 gr kıyma
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
hamuru için 1 su bardağı su
1 adet yumurta
yeterince tuz
çorbayı yağlamak için 3 diş dövülmüş sarmsak
100 gr sana hamurişi
1 tatlı kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı salça
1tatlı kaşığı kırmızı biber
5 su bardağı etsuyu
kızartmak için 500 gr sıvı yağ
1 adet limon suyu
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 tatlı kaşığı kuru nane
Öncelikle hamuru güzelce yoğurulur içi de ayrıca yoğurulur daha sonra tahhtada güzelce açılır hamurları çay bardağıyla kesip içlerine kıymalı harçtan katılır ağızları kapatılır hepsi bitince kızgın yağda kızartılır daha sonra hamurlar etsuyunun içine dökülür nohut koyulur üzerine limonu ilave edilir kızgın yağda salcayla sarmsağı kavrulur diğer baharatlarıda ilave edilir