| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Krep Bohça | 
 
  | 
tetik 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 05.12.2014 
Mesajlar: 36
  | 
Kısa URL: https://ml.md/lc103442 
Gönderme Tarihi: 05.Arl.2014 
1,781 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Krep için:
 
2 adet yumurta
 
2 su bardağı süt
 
Yarım su bardağı su
 
2 yemek kaşığı sıvı yağ
 
1,5 su bardağı un
 
Yarım tatlı kaşığı tuz
 
Tavada pişirmek için:
 
150 gr sıvıyağ
 
Etli harç için;
 
1 yemek kaşığı margarin
 
600 gr kuşbaşı et
 
2 adet soğan
 
yeterince Tuz
 
1 tatlı kaşığı karabiber
 
1 tatlı kaşığı nane
 
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
 
500 gr yoğurt
 
3 yemek kaşığı margarin
 
1 tatlı kaşığı Kırmızı toz biber
 
 
Önce kuşbaşı doğranmış etler 1 çay bardağı su ile birlikte ocağa koyulur. Etler suyunu bırakınca altı kısılarak pişmeye bırakılır. İçine yağı ilave edilir Etlerin pişmesinden 40-50 dk sonra yarım halka şeklinde doğranmış soğanlar eklenir. Karıştırılıp kapağı kapatılır. Etler iyice piştikten sonra tuz ve baharatlar eklenir. Karıştırılır ve altı kapatılır.
 
Etlerimiz pişerken kreplerimizi hazırlayabiliriz. Krep için tüm sıvı malzemeler çırpılır. Ardından tuz ve un eklenir. Akışkan bir hamur olana kadar çırpılır. Daha sonra iyice ısınmış teflon tavaya yağ konur. Bir kepçe dökülerek yaydırılır ve arkalı önlü pişirilir. Krep hamuru bitene kadar bu şekilde devam edilir.
 
Her bir krepin ortasına göz kararı (1  1,5 yemek kaşığı olabilir) etli harçtan koyulur. Krep bohça şeklinde katlanır ve servis tabağına alınır. Üzerine yoğurt dökülür. Kızdırılmış yağ ve kırmızı biber ile servis yapılır.
 
 
Not: Başka bir servis önerisi ise; bohçaları bir tepsiye dizerek üzerine bol kaşar rendesi serperek fırına verebilirsiniz. Üzeri kızarınca fırından alıp servis yapılır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Krep Bohça Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |