| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Kiş | 
 
  | 
keşanlı sabri 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.09.2008 
Mesajlar: 21 Şehir: Edirne | 
Kısa URL: https://ml.md/lc27540 
Gönderme Tarihi: 26.Eyl.2008 
3,750 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
Malzemeler:
 
Hamuru için:
 
4 çay bardağı un
 
100 gr. margarin
 
Yarım çay bardağı su
 
Bir tutam tuz
 
İçine:
 
250 gr. soğan
 
3 adet sosis
 
1 demet maydanoz
 
1 çorba kaşığı tereyağı
 
3 adet yumurta
 
1 paket krema
 
Küçük yoğurt
 
Tuz, karabiber
 
 
Yapılışı:
 
Un, küçük kesilmiş margarin ve tuzu robotta karıştırın. Azar azar suyu ilave- edip, karıştırın ve 30 dk. dinlendirin. 250 gr. soğanı uzun uzun, sosisi küçük küçük doğrayın. Kaynar suda soğanı 5 dk. kadar bekletin ve suyunu süzün. Hamuru kelepçeli bir kalıba yayıp, 210 dereceli fırında 15 dk. kadar pişirin. Bu arada ayrı bir yerde 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Soğanları yağda kavurun. Sosisleri de atıp birkaç defa çevirin. Tuz ve karabiber ekleyin, ince kıyılmış maydanozu da ilave edin ve tavayı ocaktan alın. Robotta yumurtaları çırpın. Krema ve yoğurdu katın. Fırından aldığınız hamurun üzerine soğanlı karışımı, onun üzerine de kremalı karışımı dökün. 180 dereceli fırında 30 dk. kadar pişirin.
 
 
Not: bu kişi sosis yerine sucuklu da yapabilirsiniz.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Kiş Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |