| 
 | 
| Etli Kazan Pilavı (Samsun) | 
|  | Yemekhane Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 12.08.2020
 Mesajlar: 5284
 Şehir: Amasya
 | Kısa URL: https://ml.md/lc162159 Gönderme Tarihi: 31.Arl.2021
 587 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
 2 kg. kuşbaşı et
 250 gr. et yağı
 100 gr. sıvı yağ
 Tuz
 Pirinç
 
 Genellikle servis yapılacağı zaman büyük kazanlarda pişirildiğinde etli kazan pilavı adını almıştır. Malzeme miktarı pişirilecek tencereye veya kazanın büyüklüğüne göre ayarlanır. Pirinç, sıcak tuzlu suda ıslatılıp soğuyuncaya kadar bekletilir. Pişecek kaba et yağı konur ve eritilir. Üzerine pişmiş kuşbaşı et ilave edilerek kavrulur. Islatılmış pirincin ölçüsü kadar kaynamış su ilave edilir. Daha sonra yıkanmış pirinç malzemenin üzerine dökülür. Pişerken bir-iki defa karıştırılır ve suyunu çekince ateşten alınır. Önce kâğıtla sonra bezle sarılarak yarım saat kadar dinlenmeye bırakılır. Daha sonra karıştırılarak servise sunulur.
 
 
  
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |