| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Karnabahar | 
 
  | 
Saadet 
Türkçe Admin 
 
  
Kayıt: 12.07.2005 
Mesajlar: 9281 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc99820 
Gönderme Tarihi: 12.Tem.2014 
2,418 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 adet karnabahar
 
250 gram kuzu eti
 
1 adet soğan
 
1 adet havuç
 
Biraz salça
 
2 kaşık yağ
 
 
Öncelikle karnabaharı yıkadıktan sonra göbek kısmındaki sapları kesin. Düdüklüde 3 su bardağı suyla orta ateşte haşlayın. haşladığınız suyu dökün. Karnıbaharlar parçalamadan göbekten ayırın. zaten onlar kendi ayrılacaktır.
 
Daha sonra yine düdüklüde etleri suyunu çekene kadar kavurun.
 
Daha sonra başka bir tencerede ince doğradığımız soğanı yağda, rendelediğimiz veya yuvarlak kestiğimiz havuçla birlikte kavurun. Soğan ve havuç renk değiştirdiği zaman salçayı koyun kavurun. kavurmak için 1 dakika yeterli olacaktır.haşlanmış ve kavrulan etleri tencere içine koyun bir kere daha bütün mazemeyle kavurun.
 
Sonra karnıbahar parçalarını koyun. Çok fazla dağıtmadan karıştırın. Ön haşlama işlemi yapılmış olduğundan dolayı çabuk dağılıyor. Tuzunu koyun ve çok az sıcak su ekleyin. kuzu etinden yapılan yemekler veya dana etinden yapılan yemekler çok fazla su istemez. yaklaşık 10  15 belki 20 dakika sonra suyu hafif koyulaşınca ocağın altını kapatın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Karnabahar Tarifleri Bakla Tarifleri
 | 
 
 
 
 |