| 
 
 Malzeme
 Karalahana
 Kuşbaşı et
 Soğan
 Pirinç
 Sıvıyağ
 Maydanoz
 Sarımsak
 Nane
 Karabiber
 Tuz.
 
 Yapılışı
 Karalahana sapları kırılarak yıkanır ve içi su dolu bir tencereye koyularak haşlanır. Diğer taraftan sarma içi hazırlanır. Kuşbaşı et iyice inceltilerek doğranır, ince kıyılmış soğan, pirinç, sarımsak maydanoz, nane, tuz, karabiber ve sıvıyağ koyularak yoğrulur. Haşlanan kara lahana içerisine hazırlanan karışım koyularak parmak kalındığında sarılır ve bir tencereyi dizilir, içerisine sarmaların üzerine gelecek miktarda su ilave edilerek kısık ateşte pişirilir.
 
 
 |