Malzemeler:
 
2 su bardağı pirinç
 
2 çorba kaşığı tereyağı
 
500 gr. balkabağı
 
250 gr. haşlanmış kuşbaşı et
 
3 su bardağı su
 
Tuz
 
Karabiber
 
1 çay kaşığı tarçın
 
 
Yapılışı:
 
2 su bardağı pirinci sıcak tuzlu suda 2 saat bekletip, suyunu süzün. Tencereye tereyağını alıp, eritin. Küp küp doğranmış soğanı ilave edip, pembeleştirin. Bu arada balkabaklarının kabuklarını derince soyun. Küp küp doğrayıp, soğana ilave edin. Kabaklar hafifçe yumuşayana dek soteleyin. Haşlanmış et ve pirinci tencereye ekleyip, 2-3 dk. kavurun. Suyu ekleyin. Kaynamaya başlayınca tuz, karabiber ve 1 çay kaşığı tarçın serpin. Pirinçler suyunu çekene dek pişirin. Pilavın üzerine bir peçete örtüp, 20 dk. demlendirin.
 
 
 ML® Kabaklı Pilav için tıklayın
 
 
  
 |