| 
 | 
| Etli Gendime Pilavı (Gümüşhane) | 
|  | genç fidan Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.03.2016
 Mesajlar: 33
 Şehir: Üsküp
 | Kısa URL: https://ml.md/lc153855 Gönderme Tarihi: 01.Kas.2020
 374 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 https://www.sabah.com.tr
 
 Yarım kg. kuzu kuşbaşı et
 2 adet soğan
 2 su bardağı aşurelik buğday
 1 su bardağı nohut
 2 yemek kaşığı biber salçası
 2 yemek kaşığı tereyağı
 Biraz sıvı yağı
 İsteğe göre baharat
 
 İlk önce yağımızı tavada ısıtıp doğradığımız soğanları ekliyoruz. Pembeleştikten sonra salçayı koyup biraz daha kavuruyoruz. Sonra bir gün önceden ıslattığımız ve haşladığımız buğdayı ekliyoruz. Biraz da buğdayla kavurduğumuz pilavımıza haşlanmış nohutlarımızı ekliyoruz. 1 dakika kadar kavurduktan sonra haşlanmış etleri ve haşladığımız etin suyundan ilave ediyoruz ve sıcak su ekliyoruz. 20 dakika orta ateşte pişiriyoruz.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |