400 gr. dana bonfile
 
30 ml. sıvıyağ
 
300 gr. patates
 
300 gr. yeşil fasulye
 
80 gr. kırmızı soğan
 
1 demet maydanoz
 
50 gr. andiv salatasının orta kısmı
 
200 gr. kiraz domates
 
90 ml elma sirkesi
 
120 ml. zeytinyağı
 
40 gr. kapari
 
Şeker
 
Tuz
 
Biber
 
 
Bonfileye tuz, biber ekin. Fırına dayanıklı bir tavayı kızdırın, yağı ekleyin ve etleri kuvvetli ateşte kızartın. 180°C'lik fırının 2. rafında 15 dakika pişirin. Alüminyum kağıda sarın ve dinlenmeye bırakın.
 
Patatesleri kabuklarıyla, 25 dakika tuzlu suda haşlayın ve soyun. Fasulyeleri, kaynar tuzlu suda 8 dakika haşlayın, soğuk sudan geçirip süzdürün ve 3 cm.'lik parçalara kesin.
 
Soğanları uzun ince şeritlere doğrayın. Maydanoz yapraklarının yarısını ince kıyın, yarısını irice koparın. Domatesleri ikiye bölün. Yıkanıp kurulanmış andivleri iri parçalara koparın.
 
Sirke, tuz, biber, şeker ve zeytinyağıyla sos hazırlayın. Kıyılmış maydanoz ve kaparileri ekleyin. Bir kasenin içine patatesleri dilimleyin, fasulye, soğan, andiv, domates ve iri maydanoz yapraklarını sosun 2/3 si ile kanştırıp 20 dakika dinlendirin. Eti ince dilimlere kesin, kalan sosu serpin, salata ile servis yapın.
  
 |