| 
 | 
| Etli Ekmek (İnebolu Kastamonu) | 
|  | sebil Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 10.04.2009
 Mesajlar: 25
 Şehir: Balgat-Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc35315 Gönderme Tarihi: 10.Nis.2009
 3,253 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Un
 Kıyma
 2 soğan
 Karabiber
 Kırmızı biber
 Sıvıyağ
 Su
 Tuz
 
 Un, su ve tuzla kulak memesi kıvamından biraz sert bir hamur yoğurup 20 dk. kadar dinlenmeye bırakın. Kıyma, rendelenmiş soğan ve baharatları beraberce karıp bir iç malzeme hazırlayın. Hamurdan yaklaşık 15 cm. çapında daireler açıp yarısına iç malzemeden bolca sürerek yarım ay şeklinde ağzını yapıştırarak kapatın. Bunları kızgın tavada yağsız olarak pişirin ve sonra sıvıyağ ile tavada yağlayın.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |