https://www.hasata.com.tr
 
 
3 su bardağı Hasata Gönen Baldo Pirinç
 
500 g kuzu eti
 
1.5 yemek kaşığı tereyağı
 
2 yemek kaşığı tel şehriye
 
1 çay bardağı badem
 
yarım çay bardağı kuru üzüm
 
yarım çay bardağı zeytinyağı
 
yarım çay kaşığı tarçın
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Ete tuz ve karabiber ilave ederek düdüklü tencerede 45 dakika pişirin.
 
Pişen etin suyunu süzün ve iri parçalara ayırın.
 
Zeytinyağını tencereye ilave edip iyice yıkanmış Hasata Gönen Baldo Pirinç'i kavurun.
 
Kavrulan pirince şeker, tuz ve 3-4 damla limon suyu ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
 
Süzdüğünüz et suyundan 4 bardak ilave edip pişirmeye bırakın.
 
Tereyağında badem ve şehriyeleri kavurun. Şehriyeler kahverengi olunca eti ve üzümü ilave edip 2-3 dakika daha kavurun.
 
Son olarak altını kapatırken karabiber ve tarçın ilave edin.
 
Pilavın iyice suyunu çekip göz göz olunca ateşi kısıp 10 dakika daha pişirin ve tabanını kıtırlaştırın.
 
Pişen pilavı tepsiye ters çevirerek koyun ve üzerine etli bademi ilave edip servis edin.
 
 
 
  
 |