| 
 
 
 | 
Etli Bulgur Pilavı (Osmanlı) | 
  | 
Göksen 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 23.01.2015 
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana | 
Kısa URL: https://ml.md/lc115754 
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2016 
2,689 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
THY Skylife
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
4 su bardağı et suyu
 
300 gr kuzu kuşbaşı
 
20 adet arpacık soğanı
 
3 yemek kaşığı tereyağı
 
1 tatlı kaşığı zerdeçal
 
1 çay kaşığı karabiber
 
1 çay kaşığı tuz
 
 
Eti bir kaşık tereyağı ve soyulup temizlenmiş arpacık soğanla beraber iyice kavurun. 
 
İki kaşık tereyağını eritip bulguru ve et suyunu ilave edin. 
 
Tüm baharatları ekleyin ve pilavı pişirin.
 
Dinlendirdikten sonra kâseye alıp üzerine soğanlı kavurmayı koyarak servis edin.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |