| 
 | 
| Etli Bulgur Aşı (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173590 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 220 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 500 gr kuşbaşı et
 300 gr kaplıca bulguru (siyez)
 50 gr Tereyağı
 30 gr Salça
 Tuz
 
 Kuzu eti önce haşlanıp iyice yumuşayana kadar pişirilir. Bir tencereye tereyağı konulur eriyince salça ilave edilip biraz kavrulur, yıkanmış olan siyez bulguru ve tuz da ilave edilerek karıştırılır. Haşlanmış olan etler de ilave edilip üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su eklenerek kısık ateşte pişmeye bırakılır. Hafif sulu kalacak şekilde pişirilip servis edilir.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |