| 
 
 
 | 
Etli Biberli Bulgur Pilavı | 
  | 
aydınhavası 
Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 21.05.2015 
Mesajlar: 23 Şehir: Aydın | 
Kısa URL: https://ml.md/lc108046 
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2015 
1,828 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pilavlık bulgur
 
2 adet kırmızıbiber
 
250 gram kuzu kuşbaşı et
 
1 adet sarı dolamlık biber
 
1 su bardağı arpa şehriye
 
3 çorba kaşığı tereyağı
 
4 su bardağı su
 
Tuz
 
 
Yağı tencerede eritin içine etleri koyarak, 5 dakika kadar kavurup pişirin. Üzerine arpa şehriyeyi ve doğranmış biberleri ilave ederek biraz karıştırın. İçine de bulguru atıp ikisini birlikte 5 dakika kadar karıştırıp kavurun. Hemen suyunu vererek 20 dakika kadar pişirin. Göz göz olunca da altını kapatıp demlenmeye bırakın. Sıcak sıcak ikram edin.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |