| 
 
 
 | 
Etli Bezelyeli Havuçlu Pilav | 
  | 
kahraman meral 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 15.05.2012 
Mesajlar: 33 Şehir: Kahramanmaraş | 
Kısa URL: https://ml.md/lc75793 
Gönderme Tarihi: 16.May.2012 
3,603 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
250 gr et
 
1 adet havuç
 
1 su bardağı bezelye
 
2 su bardağı pirinç
 
3.5 su bardağı pirinç
 
1 çay bardağı kadar mısır özü yağı
 
Tuz
 
Karabiber
 
 
Eti ve havucu küçük kareler halinde doğrayıp haşlayın. Pirinci bolca yıkayın, yayvan bir tencerede yağı kızdırıp pirinci kavurun. Kaynatılmış su katıp tuzu atın. Ocağı kısıp pirinç suyunu çekene kadar bekleyin. Haşlanmış malzemeyi pilava ekleyip demlendirin sonra servis yapın.
 
 
Not: Bezelye tazeyse haşlanır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |