| 
 | 
| Etli Bamya (Safranbolu Karabük) | 
|  | Selver Somuncu Şef Aşçıbaşı
 
  
 Kayıt: 25.05.2007
 Mesajlar: 1024
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc173595 Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2023
 209 defa indirildi / yazdırıldı
 
 | 
| 
 
 Mine Bakkaloğlu
 
 500 gr kuşbaşı et
 200 gr kuru bamya
 Yarım limonun suyu
 20 gr tereyağı
 2 adet soğan
 30 gr salça
 1 tatlı kaşığı limon tuzu
 Tuz
 
 Kuru bamyalar tencereye alınıp üzerini geçecek kadar su ve yarım limonun suyu eklenip bamyalar hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Ocaktan alınıp suyu süzülür.
 Tereyağı bir tencerede eritilerek küçük küçük doğranmış et ve soğan eklenerek kavrulur.
 Salça ilave edilip 1-2 dakika daha kavurmaya devam edilir. Üzerine 4 su bardağı sıcak su, tuz ve limon tuzu ilave edilip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
 Daha önce haşlanan bamyalar ilave edilir, etler ve bamyalar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirilerek servis yapılır.
 
 
 | 
| 
 
 
 
 
 |