| 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 | 
 
Etli Bamya (Karabük) Tarifleri Bartın Yemekleri
| 
 |  
| Etli Bamya (Karabük) |  
|  | Saadet Türkçe Admin
 
  
 Kayıt: 12.07.2005
 Mesajlar: 9281
 Şehir: Ankara
 | Kısa URL: https://ml.md/lc85916 Gönderme Tarihi: 18.Oca.2013
 2,098 defa indirildi / yazdırıldı
 
 |  
| 
 
 TC Karabük Valiliği
 
 500 gr bamya
 250 gr. kuşbaşı et
 2 orta boy soğan
 1 yemek kaşığı salça
 1 yemek kaşığı tereyağı
 1 tatlı kaşığı limon tuzu
 Tuz
 
 İnce doğranmış soğanlar yağ ile kavrulur. Daha önceden haşlanmış kuşbaşı et ve salça ilave edilir. Biraz kavrulur. Yeteri kadar sıcak su ilave edilerek içine limon tuzu ve tuz atılarak kaynatılır. Ayıklanıp, yıkanmış bamyalar ilave edilerek bamyalar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis edilir.
 
 
  
 
 |  
| 
 
 
 
 
 |  | 
 
   |