MALZEMELER
 
1/2 kg. taze iç bakla
 
4 adet enginar
 
400 gr. parça kuzu eti
 
1/2 limonun suyu
 
1 çorba kaşığı un
 
1 adet orta boy soğan
 
6-7 adet taze soğan
 
1/2 demet dereotu
 
3 çorba kaşığı zeytinyağı
 
Tuz, Karabiber
 
 
YAPILIŞ TARİFİ
 
Baklayı yıkadıktan sonra, kararmaması için limon ve un karıştırılmış suyun
 
içinde bekletin.
 
Zeytinyağını hafifçe kızdırdıktan sonra küp şeklinde doğranmış soğanı ilave
 
edip, pembeleştirin. Yıkanmış kuzu etini ve 1/2 çay bardağı sıcak suyu
 
ekleyin. Et suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.Baklayı, küçük
 
doğranmış taze soğan, kıyılmış dereotu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyip
 
karıştırın.
 
Çanak şeklindeki enginarları tencereye dizin. Üzerlerine etli baklayı koyun.
 
1,5 su bardağı sıcak su ekleyip tencerenin üzerini alüminyum folyo ile
 
kaplayın, kapağını kapatın.
 
Etli baklalı enginarı önce harlı, sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirin.
 
Sıcak olarak servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Yüksel Gürbüz" tarafından gönderildi. 03.06.2015
  
 |