| 
 
| 
 
 
 | 
 
ETLİ BAKLA BASTISI | 
 
  | 
Tomris 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 25.02.2010 
Mesajlar: 42 Şehir: Konya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc48252 
Gönderme Tarihi: 07.Mar.2010 
2,539 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
1 kg 250 gr taze bakla
 
250 gr. kuzu eti
 
2 adet soğan
 
3 dal dereotu
 
1 kahve kaşığı un
 
1 çorba kaşığı yağ
 
tuz
 
 
Baklaların kılçıkları çıkarıldıktan sonra yıkanır ve kabın içine yarım bardak su ile beraber atılır. Kabak kapatılır 10 dakika kadar beklenir. Et, kuşbaşı yapılarak bir tencerede çok hafif yıkanarak kanı temizlenir. Bakla ve dilimlenmiş soğanlar etin üzerine yerleştirilir. Tuz atılır. Örtecek kadar su doldurulur. Kapak kapatılır, yarım saat kadar pişirilir. Suyu biraz çekince yarım fincan su, 1 kahve kaşığı unla karıştırılarak baklanın üzerine dağıtılır. Kısa bir süre daha kaynatılır. Soğanları çıkarılarak servis yapılır.
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
ETLİ BAKLA BASTISI Tarifleri Sebze Yemekleri
 | 
 
 
 
 |