| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Avunya Mantısı | 
 
  | 
kısmetse 
Aşçı 
 
  
Kayıt: 05.10.2015 
Mesajlar: 19 Şehir: Urfa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc111874 
Gönderme Tarihi: 05.Ekm.2015 
2,201 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
2 Çorba Kaşığı margarin
 
1/2 Kg Erişte
 
1 Kase Nohut
 
250 gr Kuşbaşı Et
 
1 Adet Soğan
 
1 Adet Domates
 
2 Su Bardağı Yoğurt
 
3 Diş Sarmısak
 
Tuz
 
Karabiber
 
Kırmızıbiber
 
Üzeri için bol ceviz
 
 
Erişteyi tuzlu suda haşlayın. Tepsiye yayıp, önceden ısıtılmış 200 dereceli fırında 10 dakika tutun. Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın. 1 çorba kaşığı margarini tavaya alın. Eriyince yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.
 
Domatesi küp küp doğrayıp tavaya alın. Tuzunu ve karabiberi ayarlayın. Fırından aldığınız eriştelerin üzerine eti yayın. Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırıp, dökün. Kalan 1 çorba kaşığı margarini ve kırmızıbiberi yakın. Mantının üzerine gezdirip, cevizleri serpiştirin servis yapın.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Avunya Mantısı Tarifleri Akıtma Tarifleri
 | 
 
 
 
 |