Malzemeler
250 gr. kuşbaşı koyun eti
4 kaşık tereyağı
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı nohut,
1 adet portakal
1 tutam safran
3 adet soğan
tarçın
karabiber
1 tatlı kaşığı şeker
tuz
zencefil
Yapılışı
Soğanlar doğranır, etler de içine atılarak 2 kaşık yağda kavrulur. 1 bardak su ilave edilerek pişirilir. Pirinçler yıkanarak sıcak suda 15 dakika demlenir. Portakal kabuğu rendelenir, yağın geri kalanı bir tencereye koyulur. İçine 2 bardak su, haşlanmış nohutlar, safran, tuz, şeker, karabiber zencefil, tarçın portakal kabuğu rendesi ve portakal suyu ilave edilerek ateş üzerinde kaynatılır. Yıkanan pirinçler içine atılır. Kapağı kapatılarak pişirilir. Ateşten alınır, demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra servis tabağına alınarak üzerine pişirilen etler serpilerek servis yapılır.
|