| 
 
| 
 
 
 | 
 
Etli Aşır | 
 
  | 
siyami 
Super MOD 
 
  
Kayıt: 26.09.2006 
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir | 
Kısa URL: https://ml.md/lc39648 
Gönderme Tarihi: 17.Ağu.2009 
2,818 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
 
 Nedim Atilla
 
 
MALZEMELER:
 
Yarım kilo kemiksiz incik
 
2 su bardağı dövülmüş buğday
 
1 çay bardağı nohut
 
1 çorba kaşığı kimyon
 
1 çorba kaşığı pul biber
 
1 tutam tuz
 
150 gram tereyağı
 
150 gram ceviz içi
 
 
HAZIRLANIŞI:
 
Buğday ve nohudu bir gece suda bekletin. Etle birlikte nohut ve buğdayı düdüklü tencerede bir saat pişirin, iyice pişmiş olan bu karışımı ezilene kadar dövün. Tuz, pul biber ve kimyon ekleyin. Aşiri, servis yapılacak tabağa alın. Bir tavada tereyağı eritip iri ceviz tanelerini ekleyerek biraz soteleyin. Cevizleri servis tabağmdaki aşirin üzerine dökün. (Sıcak olarak servis yapılırken, üzerine mutlaka kimyon serpilmelidir.)
  
 | 
 
 
 
 
 
 
 |  
 
Etli Aşır Tarifleri Yörük Yemekleri
 | 
 
 
 
 |