| 
 
 
 | 
Et Suyunda Şehriyeli Pilav | 
  | 
ikona 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 22.01.2010 
Mesajlar: 61 Şehir: Mardin | 
Kısa URL: https://ml.md/lc46530 
Gönderme Tarihi: 23.Oca.2010 
1,959 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı pirinç
 
4 su bardağı et suyu
 
2 kaşık arpa şehriyesi
 
3 kaşık tereyağı
 
Tuz
 
 
Tencere içine koyduğunuz bir kaşık yağda şehriyeyi kavurunuz. Dört bardak et suyu ilâve ediniz. Bir saat sıcak suda ıslanmış, temizlenmiş pirinci, şehriyeli suya katınız. Orta ateşte pişiriniz. Pirinç suyunu çektikten sonra iki kaşık kızdırılan yağın üzerine koyunuz. Gayet hafif ateşte biraz bekletiniz. Ateşten aldıktan yarım saat sonra karıştırarak servis yapınız.
  
 | 
 
 
 
 
 
 |